13 Aralık 2015 Pazar

League Of Angels Oyunu İncelemesi

                                                             League Of Angels    
Reality Squared  Games şirketi tarafından piyasa girmiş League of Angels Web tabanlı ve Facebookta da oynanabilen bir MMORPG oyunudur. Oyun insanoğlunun karanlık güçler tarafından çevrelendiği ve meleklerinde insanları kurturmak için canavarlar ve karanlık güçlerin elinde olmayan kahramanlarla yaptığı ittifak şeklinde kurgulanmıştır. Ama unutmamak gerekir ki önce meleklerin hapsedilmiş ruhlarını kurtarmanız gerekiyor. Sonrasında takımınızı toplayarak ve eşyalar alarak veya geliştirerek oyuna başlamış oluyorsunuz.


Oyun tam olarak bir MMORPG oyunu değil hemen hemen her şeyi otomatik yapan sizin sadece karakterinizi güçlendirmek için çaba sarf ettiğiniz bir oyundur. Bunun bir yönden iyi diğer yönden kötü tarafı var. İyi tarafı basit ve sizin ayrıntıyla uğraşmanız gerekmiyor. Hatta bazen görevleri bile kendi yapıyor diyebiliriz. Siz bu noktada tecrübenizi yani levelınızı yükseltip karakterinizi güçlendiriyorsunuz. Kötü yanı ise tam bir MMORPG oyunu diye bu oyuna başlamak istemişseniz bu oyun size göre değil. Daha çok bu oyun savaşı bile otomatik yapan savaşın tek heyecanı karakterinizin ve takım arkadaşınızın vuruş puanlarıyla karşınızdaki düşmanı yenebilecek mi diye savaşı izlemek olduğu bir gerçek var. Bu yüzden de League Of Angels oyununda yapmanız gereken adımları takip edip karakterinizin yeteneklerini güçlendirmek. Ve de -savaş sırasında yanında olan takım arkadaşlarına NPC denir- NPC ‘leri seçmek.  Seçtikten sonra yapmanız gereken savaşları girip kazanarak hapsolmuş melekleri kurtarmak.  Bu kadarla kalmıyor tabi bu. Melekleri kurtarma işi PvE dediğimiz şekildeki kısmı. Oyun İlerledikçe League of Angels Player-versus-Player dediğimiz kısma sizi yönlendiriyor. PvP savaşlarında da aynı mantık siz değil karakteriniz savaşı tamamlayan taraf. Hal böyle olduğu için yeteneklerini geliştirmeniz onu güçlendirmeniz savaş kazanmak için gerekli olan kısım olduğunu anlıyorsunuz. Yani oyun tamamen karakterinizin yeneteklerine dayalı olarak sürüyor.


 League of Angels karakterin yeteneklerini geliştirmek sizi oyun içindeki küçük oyunlara yönlendirebilir. Eğer gerçekten hızlı gelişsin istiyorsanız kendinizi bu oyunları oynamaktan alıkoyamazsınız. Ya da günlük giriş için verilen ödülü almak için her gün girersiniz. Bu yan oyunlar facebookta gördüğümüz oyunlardan bir kaçıyla eş değer. Örneğin bu yan oyunlardan en çok tercih edilenlerden biri Farm Ville oyunudur. Bir şeyler ekip hasadını toplayıp satarak karakteri geliştirmeyi düşüneceksinizdir. Bu şekilde oyunun içindeki küçük oyunlar sizi sıkmadan oyuna devam ettiriyor.
League of Angels oyununda benim de takdir ettiğim özelliklerden biri de herhangi bir bug ve ya hile olmaması. Bu şekilde  temiz ve oldukça düzgün bir oyun olmuş. 

League Of Angels online olan diğer kullanıcılar arasındaki sohbete gerçekten önem vermiş gözüküyor. Öyle ki oyunu oynarken kendinizi koyu bir muhabbetin içinde bulabiliyorsunuz. Örneğin dikkatimi geçen bir özellik , 30. Level altındaki arkadaşlarınızı tebrik etmeniz size altın kazanıyor. İnsanında en çok hoşuna giden şey kendisini tebrik eden birilerinin olması olduğu oyunu yapanların göz önünde bulundurduğu bir kriter olsa gerek. Üstelik seviye atlamak için size arkadaş ekleme zorunluluğu koyması sadece oyun değil sohbette edebileceğimiz bir yer haline getirilmeye çalışılmış. Ayrıca diğer arkadaşlarınızın zaferlerini izleme şansı olan League of Angels oyununda sizi biraz sosyal olmaya zorlayan bir yapı mevcut.

Çeşitli yetenekler çeşitli özel güçler sunan çok sayıda kahraman seçeneğiyle ,grafiklerinin kalitesi ,animasyonların görsel kalitesiyle bizim ve bir çok insanında gönlünde taht kurmayı başaran League of Angels git gide kitlesini genişletmeye devam ediyor. Güzel vakit geçirip oyundan sıkılmayacak bir şekilde farklı küçük oyunlarıyla ayrıntıyla sıkmayan ve sohbet , klan imkanı sunan oyunu denemenizi tavsiye ederim. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder